A korrektív, vagy más néven sportrehabilitációs tréning több, mint edzés. A korrekciós tréninggel, azok a fájdalmat előidéző zavarok szüntethetők meg a testben, amelyek az évek során alakultak ki a helytelen testtartás, a folyamatos egyirányú vagy túlzott mozgás következtében. A korábbi sérülések után fent maradt fájdalom (sokszor nem a sérült testrészben) megszüntetése is a korrektív tréning feladatai közé tartozik, mint a sérülések megelőzése és a teljesítmény növelés.

  • Hátfájás, váll fájdalom, térdfájdalom, ízületi sérülések, állandó comb hajlító izom húzódás, fájdalom a csípőben, mozgásbeszűkülés.. Ismerősen hangzik?

Gyakran, a test egy régiójában bekövetkezett zavar, a test más részén okoz fájdalmat.

Testünket nem különálló izmok és ízületek alkotják. Nem meglepetés, az hogy testünk egy komplett rendszer, de azt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy minden mindennel összefügg. A testünkben végig futó kinetikus lánc (izmok, kötőszövetek, ízületek, csontok, idegek) egy szegmensében, ha zavar áll be, az összes szegmens feladata megváltozik. (Kinetikus lánc)

Ne feledd! Olyan erős vagy amilyen erős a leggyengébb pontod!

A korrekciós tréning mozgásanyaga, személyre szabott programmal javítja ki ezeket a kompenzációkat, így vissza tudja állítani a megfelelő funkciót az izmokban és a mozgási tartományt az ízületekben.

 

Miért válaszd a korrektív tréninget?

Nem csoportos edzés

A korrektív tréning nem csoportos edzés. Az edzésen egyedül vagy, így az edződ csak rád szenteli figyelmét.

Edzések a Personal Gymben

Az edzések a Personal Gymben, a privát edzőteremben zajlanak. Csak Te és a személyi edződ.

Otthon végezhető mozgásprogram

Választhatod az otthoni mozgásprogramot is, így nem kell számolj az utazás idejével.

30 perces edzések

A korrektív tréning 30 perc hosszú, kimondottan a problémás területre irányuló edzésprogrammal.

Az emberi test rendkívül hatékony, és szándékosan az erősebb izmokat használja egy mozgás kivitelezése során. Az ismétlődő mozgások a mindennapi életben az adott izmok túlzott megerősödéséhez vezetnek, míg más izmok elgyengülnek, így zavart okozva a teljes testben.

A nem megfelelő izomműködés hatására az ízületi mozgástartomány csökken, mozgás beszűkülés, fájdalom, az évek során pedig ízületi kopás alakul ki.

Egy sérülés, vagy sebészeti beavatkozás után a gyógytornász bár a sérülést rehabilitálta, a gyógyulás folyamán azonban a kinetikus lánc más szegmenseiben is változások következtek be, amelyek visszaállítása a korrektív edzéssel lehetséges.

Tünetek, melyekre megoldás a korretív tréning

Térdfájdalom

Nem kell fájdalom csillapítókon élni. A kiegyensúlyozott izomműködés visszaállítása megszünteti az évek óta tartó térdfájást.
Free

Derékfájás

Az ülő munkát végzők számára sajnos nem ismeretlen a derék folyamatos fájdalma. Mint minden ízületi fájdalom, a ...
Free

Hamstring húzódás

A folyamatos Hamstring húzódás elsősorban sportolókra jellemző, a leggyakoribb sport sérülések egyike. Futás, sprintelés során alakulhat ki, ...
Free

Váll fájdalom

Elsősorban ülő munkát végzők és súlyzós edzésprogramot követők körében ismerős a folyamatos és/vagy visszatérő vállfájdalom. A sport ...
Free

Gerinc ferdülés

A gerincferdülésnek két típusát különböztetjük meg. Az egyik típus a funkcionális, a másik a strukturális gerincferdülés. A ...
Free